Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Страници: [1]
  Отпечатай  
Автор Тема: Всеки заслужава втори шанс, да помогнем на Бети!  (Прочетена 2877 пъти)
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

Публикации: 616

« -: сряда 29 юли 2009 11:26 »

Бети е в количка след катастрофата.

Едно съвсем младо момиче, пострадало тежко при катастрофа в София, има отново шанс да се върне към нормалния живот.

Шансът на 19-годишната Бригита е в ръцете на всички хора, които искат да направят нещо добро безвъзмездно.

Само 30 000 евро делят младото момиче от възможността да я лекуват лекари в Лайпциг, Германия.

Как започва всичко?

Както повечето лоши неща – внезапно.

На 9 март тази година Бригита е ранена много тежко в катастрофа с мотор в района на Семинарията. Тя се вози зад шофьора.

Сблъсъкът е с такси, което се опитва да направи забранен обратен завой.  

Травмите й са много тежки – Бригита е в безсъзнание, не може да движи краката си, почти всичките й ребра са счупени и има премазан гръбначен прешлен.

Прекъснат е и гръбначният й мозък.

Медиците в Пирогов успяват да спасят живота й, но Бригита остава неподвижна и безчувствена от гърдите надолу.

„В пълно съзнание съм и движа свободно двете си ръце, но не мога да прегърна с радост живота, защото инвалидната количка е единствената перспектива за мен, която дават засега лекарите в България.

Аз вярвам, че такъв „живот на колела”, в неудобния инвалиден стол за придвижване и в безпомощно състояние, зависим от други хора непрекъснато – 24 часа, не би избрал никой от вас и затова продължих напред“, казва тя.

Момичето се консултира с Университетска болница в Лайпциг, Германия.

Лекарите там й предлагат помощ, включваща поредица операции на гръбначния стълб и гръбначния мозък.

„Желанието ми да ходя е неизмеримо и неописуемо, но то не е достатъчно, за да го осъществя.

Необходими са много средства за лечението и възстановяването ми, които са непосилни за мен и моето семейство“, са думите на 19-годишното момиче.

В момента за Бети, както я наричат приятелите й, са събрани почти 50 000 евро.

Нужни са още 30 000, а крайният срок за събирането им е 15 август, когато трябва да започнат и планираните операции в две клиники - Park-Krankenhaus в Лайпциг и в центъра X-Cell в Дюселдорф.

Можем да помогнем на Бети с дарение в следните сметки:

7000 1516723931 BG46 UNCR 7000 1516 7239 31 BGN 201
7000 1516724099 BG69 UNCR 7000 1516 7240 99 EUR 201
7000 1517555322 BG35 UNCR 7000 1517 5553 22 USD 201
7000 1517706146 BG41 UNCR 7000 1517 7061 46 GBP 201

или пък със SMS с текст DMS BETY на номер 17 777
(за всички мобилни оператори, цена на смс 1,20лв със ддс).

Всичко за случая на Бети можете да прочетете тук, а също и във Facebook.
« Последна редакция: понеделник 03 август 2009 14:54 от infinity » Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: понеделник 03 август 2009 14:26 »

Уважаеми приятели,
в полза на Бети Вие дарихте почти 53 000 Евро.
Нужни са още 27 000 Евро, за да започнат операциите и лечението й за възстановяване

Крайният срок за набиране на сумата е 15-ти август.

Нямаме много време, понеже операциите са планувани. Да върнем усмивката на Бети!
Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: понеделник 03 август 2009 14:40 »

По данни на Националния статистически институт населението на България през 2007 година е било 7 640 238 души.

Замислете се, колко малък % от населението е нужно да пратят смс, за да може Бети да получи втори шанс..... тук не приказваме за даден град с примерен капацитет от няколко хиляди население, тук си говорим за милионно населена държава... всички ли сме скръндзи, та не можем да отделим по 1 левче за да помогнем?
Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: четвъртък 06 август 2009 10:33 »

Уважаеми приятели,
в полза на Бети Вие дарихте почти 55 000 Евро.
Нужни са още 25 000 Евро, за да започнат операциите и лечението й за възстановяване

Нямаме много време, понеже операциите са планувани. Да върнем усмивката на Бети!
Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: четвъртък 06 август 2009 20:49 »

Уважаеми приятели,
в полза на Бети Вие дарихте почти 57 500 Евро.
Нужни са още 22 500 Евро, за да започнат операциите и лечението й за възстановяване

Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: събота 08 август 2009 19:01 »

Никой не е застрахован, но го разбираме твърде късно. Нека поне сега да помогнем, преди да е станало прекалено късно.
Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: сряда 19 август 2009 10:56 »

Уважаеми приятели, в полза на Бети Вие дарихте почти 57 500 Евро.

Благодарение на Вашата подкрепа първата операция на Бети вече е факт.

Проведе се в Лайпциг на 14.08.2009 г. и е успешна според доктор Зилберман. Той и екипа му направиха гръбначна операция на Тх-8 прешлен с титаниев заместител до самостоятелното изграждане на 8-ми прешлен.

На 24.08.2009 г. предстои нова операция в Дюселдорф за присаждане на стволови клетки и корекция на стабилизацията на гръбначния стълб. В момента Бети е в реанимацията на болницата.

Кампанията за набиране на средства за необходимите медицински операции и процедури продължава.

Нужни са още
22 500 Евро.

Бъдете здрави и се молете за нея!

Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: събота 29 август 2009 15:51 »

АКТУАЛНО СЪСТОЯНИЕ НА БЕТИ КЪМ 23.08.09

Бети се възстановява в болничната стая. Прави ежедневно рехабилитация. Започна да седи и на количка.

В понеделник 24.08.2009 г. лети с майка си за Дюселдорф в другата клиника. От вторник започват изследвания, процедури и манипулации за подготовка на комбинираната операция: трансплантация на стволови клетки и рeпозициониране на стабилизацията. Тя е планувана за 27.08.2009 г.

Бети с нетърпение очаква новата болница, за да смени обстановката докато пътува и да направят най-после операциите, за да започне да тренира за изправяне. Вярва, че ще има подобрение на състоянието си и затова е нетърпелива. Не се притеснява за операцията и възможните усложнения, понеже ще я оперират специалисти. Как да не се зарази човек от нейния дух и да повярва не само в своите сили и възможности, но и на хората около себе си. Така живота на всички би бил по-успешен и спокоен, изпълнен с повече радости отколкото с разочарования.

АКТУАЛНО СЪСТОЯНИЕ НА БЕТИ КЪМ 28.08.09

Операцията на Бети в Дюселдорф мина успешно според д-р.Силберман и Проф. Хаберланд, които оперираха в екип. И репозиционирането на стабилизационната система на гръбначния стълб е направена, както и имплантацията на стволовите клетки. Бети прекара ноща в реанимация и от днес вече ще е в отделението за въстановиване. С борбен дух и оптизъм продължаваме напред.

Всички ние подкрепяме Бети, направете го и Вие.
Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: сряда 09 септември 2009 20:32 »

ЗА БЕТИ

ЕПИКРИЗА

Бригита Божидарова Момчева - Бети
Възраст 19 г.,
гр. София, бул Македония

ИЗ№ 7306
дата на постъпване - 09.03.2009 г.,
дата на изписване - 27.03.2009 г.

Окончателна диагноза: Фрактура вертебре ТХ8. Контузио медуле спиналис регио ТХ8. Контузио торакоабдоминалис. Фрактура костариум синиструм ет декстрарум. Хемопневмоторакс декстер. Пневмоторакс синистер. Контузио пулмонис син. Фисура тибие син. Проксималис. Контузио ЕТ ВЛ.К. Фронтис син.

Бригита Божидарова Момчева е родена на 04.02.1990 г. Зодия – Водолей. Живее в гр.София със своето семейство. До деня на нелепия инцидент беше колежанка в Частен колеж по туризъм „Свети Мина”–София и се радваше на живота и приятелите си, А СЕГА ВЕЧЕ ИМА И С ВАС КАКВО ДА СПОДЕЛИ:

Аз съм Бригита Божидарова Момчева на 19 години от град София. На 09.03.2009 г. пoстрадах при катастрофа като пътничка в град София.

Почти всичките ми ребра са счупени, премазан гръбначен прешлен-тх8. Прекъснат се оказа в по-голямата си част и гръбначният ми мозък. Към настоящия момент, с усилията на екипа медици от МБАЛСМ „Пирогов” съм жива, но неподвижна и безчувствена от гърдите на долу. В пълно съзнание съм и движа свободно двете си ръце, но не мога да прегърна с радост живота, защото инвалидната количка е единствената перспектива за мен, която дават засега лекарите в България.

Аз вярвам, че такъв „живот на колела” в неудобния инвалиден стол за придвижване и в безпомощно състояние, зависим от други хора непрекъснато – 24 часа не би избрал никой от вас и затова продължих напред.

Консултирах се с Университетска болница в Лайпциг, Германия. Направиха ми изследвания и предложиха своята професионална помощ, включваща поредица операции на гръбначния стълб и гръбначния мозък. Желанието ми да ходя е неизмеримо и неописуемо, но то не е достатъчно за да го осъществя. Необходими са много средства за лечението и възстановяването ми, които са непосилни за мен и моето семейство.

Надявам се, че въпреки трудностите, с които се сблъскваме в ежедневието си вие ще намерите време и средства да отделите за мен. Очаквам да ме подкрепите в бедата, за да успея да върна предишния си живот, радостта от него и да имам самостоятелно и без придружител бъдеще!

БЛАГОДАРЯ ВИ!

ГАЛЕРИЯ

Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: понеделник 21 септември 2009 08:57 »

Вие дарихте почти 57 500 Евро преди Бети да бъде оперирана.

Уважаеми приятели, Вашите дарения са нужни на Бригита Б. Момчева за втора операция в Дюселдорф – Германия. Изпозваната сума за направените операции и възстановяване на Бети до сега е около 49 000 Евро. За бъдещата операция и рехабилитация са нужни освен наличните 17 000 евро още около 14 000 Евро

Благодарим ви.
Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: петък 06 ноември 2009 10:27 »

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

Бети в момента вече е в сесия и от средата на м. Ноември започват изпитите. Все още е на етап вдигане/ изправяне на патерици с опити за пазене на ревновесие, точкови масажи, рехабилитация и раздвижвания. Заредена е с мотивация и оптимизъм че скоро ще може да ходи.
Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: сряда 24 февруари 2010 20:05 »

АКТУАЛНО СЪСТОЯНИЕ НА БЕТИ КЪМ 07.02.2010

В началото на декември Бети със семейството си заминаха за Санкт Петербург / Русия на лечение и рехабилитация в "Институт мозга человека". Всички процедури и манипулации са извършени. Бети вече може да стои изправена с помощта на един уред "Параподиум", който е първият разработен в света за хора с двигателни проблеми. Благодарение на него тя вече може да се придвижва и да тренира мускулатурата си и да подобровява общото си състояние. Тя и цялото и семейство се надяват,че проводимостта на гръбначния стълб бавно но сигурно ще се възстановява и усмивката на лицето й ще се върне.

Рехабилитацията на Бети в момента продължава в София. Нейното семейство води кореспонденция с испански професор за включването й в програмата му за лечение, както и с американски учени за решаване на здравословния й проблем.

Вече имат предложение от Испания за лечение, но е необходимо Бети да замине за един доста продължителен период от около 1 година. За това е необходимо да се съберат още средства, за да могат да си покрият разходите за медикаментозното лечение, жилище и други възстановителни дейностти и изследвания. Надяваме се, че и тази стъпка в процеса на лечение на Бети ще може да бъде направена благодарение на Вашата финансова подкрепа.
Активен
infinity
Administrator
Hero Member
Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: петък 16 април 2010 11:32 »

АКТУАЛНО СЪСТОЯНИЕ НА БЕТИ КЪМ 15.03.2010

Бети е вече в Испания. Чувства се добре. В клиниката започнаха ежедневното й лечение придружено с рехабилитация. Има вече нови приятели в лицето на Професор Девеса и цялото му семейство, на рехабилитаторите и някои от пациентите. Всички са много мили и внимателни с нея. Първите резултати за възстановяване на чувствителност могат да се очакват след три месеца.

Лечение в Испания е за един доста продължителен период от около 1 година. За това е необходимо да се съберат още средства, за да могат да си покрият разходите за медикаментозното лечение, жилище и други възстановителни дейностти и изследвания. Надяваме се, че и тази стъпка в процеса на лечение на Бети ще може да бъде направена благодарение на Вашата финансова подкрепа.
Активен
Страници: [1]
  Отпечатай  

Отиди на: